• PCT

PCT update 01-04-2021

Hallo allemaal,


Graag updaten wij jou maandelijks over de ontwikkelingen en nieuwe functionaliteiten in de PCT. Afgelopen maand zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd in de PCT:


Risicoanalyse

De nieuwe risicoanalyse is beschikbaar voor klanten die ISO 27001 of EN 50518 hebben geïmplementeerd in de PCT. Deze risicoanalyse gaat uit van het beoordelen van risico’s op basis van bedrijfsmiddelen die binnen jouw organisatie worden gebruikt. Voor het uitvoeren van de risicoanalyse wordt gebruik gemaakt van de volgende nieuwe formulieren:


- Bedrijfsmiddelgroep – onder 02. Mensen en middelen

- Risicoanalyse – onder 04. Risico- en informatiemanagement

Jouw consultant zal je binnenkort een toelichting geven hoe je de risicoanalyse kunt uitvoeren.

Is het voor jouw organisatie niet vereist om een risicoanalyse uit te voeren, maar wil je wel graag inzicht verkrijgen in de risico’s waar jouw organisatie aan wordt blootgesteld, neem dan contact met jouw consultant op om de mogelijkheden te bespreken.Bestanden

Op de bestanden pagina heb je nu de mogelijkheid om bestanden via de zoekbalk sneller te kunnen vinden. Excel bestanden die geüpload worden zijn sterk verbeterd. Horizontale documenten worden nu ook beter weergegeven in de preview modus.Cryptografiebeleid

Klanten die ISO 27001 hebben geïmplementeerd in de PCT, zien een extra onderdeel in de boom; “Cryptografiebeleid”. Dit onderdeel is toegevoegd onder 02. Mensen en middelen > Middelen > Cryptografiebeleid.Data- en back-up beleid

Het onderdeel “Back-up beleid” is herzien naar “Data en back-up beleid”. In dit onderdeel beschrijf je welke data je op welke wijze back-upt. Je kunt hiervoor het gekoppelde formulier "back-up schema” gebruiken.

Module AVG

Er is een extra module beschikbaar in de PCT waarin alle registraties ten aanzien van de AVG in verwerkt kunnen worden. Deze module kan geactiveerd worden wanneer je bijvoorbeeld ook de AVG zaken wilt integreren in de PCT of aan de slag wilt met de ISO 27701 certificering. Zo kun je in deze module de verwerkingsovereenkomsten registreren en is er een verwerkingsregister voor jou als verwerkingsverantwoordelijke, maar ook als verwerker. Wil je meer weten over deze module, neem dan contact op via support@protify.nl of je consultant.
Wist je dat…

Je heel gemakkelijk vanuit de omgeving een vraag of probleem kan melden? Wanneer je rechtsboven op jouw account klikt, vind je de knop ‘Help’. Via help kan je ons heel gemakkelijk mailen met vragen of een probleem waar je tegen aan loopt. Wij beantwoorden jouw vraag binnen 2 werkdagen.

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven