Check iconAlles op 1 plek
Check iconOverzichtelijk
Check iconEenvoudig
Check iconStructuur

Kennisbank formulieren

Alles wat je moet weten over de ProActive Compliance Tool.

Formulieren

Is er een instructie hoe ik een formulier moet invullen?

Elk formulier bevat een link naar een helptekst. In deze helptekst staat een korte toelichting hoe een formulier ingevuld moeten worden.

Je kunt de helptekst vinden onder het ?-icoon rechts boven het invulformulier:

Zijn de formulieren aanpasbaar?

Ja, de standaardformulieren zijn aanpasbaar. Je kan de invulvelden niet verwijderen, maar je kan wel extra invulvelden toevoegen door middel van het tandwieltje in het formulier:

Je hebt keuze uit een aantal type velden die je kan toevoegen, bijvoorbeeld: bestandsupload, tekstveld of checkboxen. Je gebruikt deze functionaliteit bijvoorbeeld wanneer je een extra toelichting wilt toevoegen, dat ingevuld dient te worden.

Middels de pijltjes aan de rechterkant bepaal je de positie waar het veld getoond moet worden:

Kan ik de registraties exporteren?

Ja, ieder formulier heeft een exporteer mogelijkheid. Deze exportknop is terug te vinden in de rechterbovenhoek bij het invulformulier en bij de resultaten.

Hoe maak ik grafieken?

Wanneer de data in een formulier dat toe laat, is het mogelijk om grafieken te maken.
Via de tab “grafieken” kunnen beheerders zelf grafieken maken op basis van de registraties uit het formulier. Bij “basis instellingen” geef je aan wat de titel van de grafiek is
Bij “weergave opties” bepaal je het type grafiek. Er zijn 5 type grafieken: line; bar; donut; polar; radar.
Bij “datasets” selecteer je vervolgens welke data uit het formulier (de registraties) getoond moet worden in de grafiek. Per dataset kun je een titel meegeven in het “label” veld.
Let wel! de grafieken die gekoppeld zijn aan formulieren zijn generiek voor de hele organisatie.

Hoe stel ik een bedrijfsdashboard in?

Consultants en beheerders van de klantomgeving hebben de mogelijkheid om een bedrijfsdashboards aan te maken. Voordat het bedrijfsdashboard opgesteld kan worden, moeten er eerst grafieken aangemaakt worden binnen de PCT.

Ga naar “dashboard” en klik op “bedrijfsdashboard”. Klik vervolgens op de grote + rechts onderin. Via de pop up die opent kun je selecteren wat er op het bedrijfsdashboard getoond moet worden.

Waar vind ik gearchiveerde registraties?

Full users hebben toegang tot gearchiveerde registraties wanneer ze bij voorkeuren hebben ingesteld dat zij toegang willen tot gearchiveerde datasets.

Gearchiveerde registraties zijn in te zien in de resultaten pagina van een formulier. Klik rechts boven in de resultaten pagina op de archief knop.

Wat is het verschil tussen blauwe en witte registraties?

In elk formulier vindt je op de resultaten pagina alle registraties van het formulier. Deze registraties kunnen blauw of wit van kleur zijn.

Witte registraties zijn feitelijke vastleggingen, er is in principe geen vervolgactie meer benodigd. Blauwe registraties zijn acties. Dat wil zeggen dat er een actie verbonden zit aan de registratie, ofwel er zijn activiteiten gepland. Bijvoorbeeld omdat iemand een controle moet uitvoeren. Deze geplande acties zijn ook in te zien via het overzicht “Taken en maatregelen”.

Hoe pas ik de status van een taak aan?

Verschillende formulieren hebben status velden. Deze velden passen zich automatisch aan naar de status van de betreffende taak. Er zijn 3 type statussen:

Aankomend – Deze taak heeft een geplande afrondingsdatum (deadline) in de toekomst. De taak is nog niet uitgevoerd en/of afgerond
Achterstallig – De geplande afrondingsdatum (deadline) is verstreken en de taak is nog niet afgerond
Afgerond – De taak is afgerond en de daadwerkelijke afrondingsdatum is ingevuld. 

Let op! Wanner de daadwerkelijke afrondingsdatum niet wordt ingevuld blijft de status ongewijzigd. 

Ervaar het gemak van de ProActive Compliance Tool

Demo aanvragen