Kennisbank

Alles wat je moet weten over de PCT

Gebruikers

Hoe voeg ik een gebruiker toe aan de PCT?

Bij ‘gebruikers’ kun je eenvoudig gebruikers toevoegen. Klik op ‘gebruiker toevoegen’ en selecteer of de gebruiker moet kunnen inloggen of niet.

Selecteer welke rol de gebruiker krijgt en vul vervolgens de verplichte velden in en verstuur de uitnodiging wanneer de gebruikt toegang krijgt tot de PCT.
Je kunt ook heel gemakkelijk een bestand met gebruikers in een keer uploaden.
Mocht je meer gebruikers willen toevoegen dan het maximaal aantal gebruikers uit de licentie, neem dan contact op met support@proactivecompliancetool.nl.

Hoe stel ik 2FA in?

Elke gebruiker kan zelf de 2FA activeren. Dit doe je bij ‘Mijn account’.
Klik op 2FA Activeren, download een Authenticator App en voeg je account toe. Tenslotte voer je de 6-cijferige code in om te bevestigen dat je account goed is toegevoegd in de app. Op de ‘Gebruikers’ pagina in de linker navigatie zie je als beheerder welke gebruikers gebruik maken van 2FA.

Welke rollen zijn er beschikbaar binnen de PCT?

Standaard zijn de volgende rollen beschikbaar:
– Beheerder
– Manager
– Medewerkers
– Viewers
– Auditor

Jouw consultant heeft toegang tot de PCT middels de Consultant rol.
In de tool kun je bij ‘gebruikers’ de rechten per rol inzien.

Het lukt niet met inloggen. Hoe kan dat?

Probeer op de inlogpagina eerst op het ‘oogje’ te klikken, om het ingevulde wachtwoord zichtbaar te maken. Wellicht staat er een typefout of staat ‘caps lock’ aan. Mocht dit niet helpen, klik dan op “Ik ben mijn wachtwoord vergeten”. Wanneer ook dat niet mocht werken, neem dan contact op via
support@proactivecompliancetool.nl

Wat is mijn gebruikersnaam?

Om in te kunnen loggen in de PCT heb je een gebruikersnaam gekregen. Deze gebruikersnaam is terug te vinden onderaan de uitnodiging die je hebt gekregen om een account aan te maken. Het is nooit je emailadres.

Hoe deactiveer ik een gebruiker?

Wanneer een gebruiker geen toegang meer tot de PCT mag hebben, kan je de gebruiker deactiveren. Dit doe je door naar het gebruikers overzicht te gaan. Aan de rechterkant bij ‘Acties’ heb je een aantal instellingen. Hier vindt je de knop ‘deactiveer gebruiker’. De gebruiker heeft dan geen toegang meer tot de PCT.

In welke browser werkt de PCT het best?

De PCT werkt in de laatste versie tot maximaal 2 voorgaande versies van onderstaande browsers:
– Microsoft Edge
– Mozilla firefox
– Apple Safari
– Google Chrome

Op het moment dat gebruik gemaakt wordt van desktopvirtualisatie, zoals bijvoorbeeld terminal services of Citrix kan de optimale werking niet gegarandeerd worden.

Hoe kan ik een foto uploaden?

Wanneer je naar “mijn account” gaat kun je foto uploaden.
Beheerders hebben ook de mogelijkheid om bij “gebruikers” per gebruiker een foto te uploaden door op de betreffende medewerker te klikken en vervolgens een afbeelding te uploaden.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Wanneer je je wachtwoord vergeten bent klik je op het inlogscherm op “wachtwoord vergeten”. Je vult vervolgens je inlognaam in en ontvangt dan een link in je mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Beheerders kunnen jouw wachtwoord niet inzien of resetten. Mocht je je inlognaam vergeten zijn, neem dan contact op met één van de beheerders of support@proactivecompliancetool.nl.