Check iconAlles op 1 plek
Check iconOverzichtelijk
Check iconEenvoudig
Check iconStructuur

Kennisbank ‘aan de slag met formulieren’

De meestgestelde vragen over het maken van formulieren in de PCT.

Zelf formulieren maken

Kan ik zelf ook formulieren maken in de PCT?

Ja, wanneer jouw licentie draait op V4 (zichtbaar op de inlogpagina) kun je zelf formulieren aanmaken. Deze formulieren worden getoond in de bovennavigatie onder de tab “overig”. Je kunt deze formulieren vanuit het framework eenvoudig koppelen door op de + te klikken en het formulier te selecteren.

Hoe maak ik een eigen formulier in de PCT?

Wanneer je een eigen formulier maakt kun je kiezen uit 2 type formulieren, een staand of excel tabel formulier. Bij een staand formulier worden de vragen onder elkaar gezet en bij een excel tabel staan de vragen naast elkaar in tabel vorm.
 
Zodra je een type formulier hebt geselecteerd kun je eenvoudig vragen toevoegen en aangeven of deze vragen verplicht zijn.
 
Zodra je alle vragen hebt toegevoegd klik je op “maak formulier” en is het formulier beschikbaar om te koppelen aan het template.

Welke velden kan ik aanmaken in een eigen formulier?

Er zijn verschillende velden die je kunt toevoegen aan het formulier. Een aantal voorbeelden van beschikbare velden zijn:

·       Bestandsupload
·       Checkbox
·       Datum
·       Gebruikersselectie
·       Getal
·       Keuze (vast selectie of dynamisch)
·       Kleurkiezer
·       Landenkiezer
·       Maatregelen
·       Tekst

Hoe voeg ik een eigen formulier toe aan het framework?

In elk onderdeel van het framework kun je actieve formulieren toevoegen door op de + te klikken. Je selecteert vervolgens het juiste formulier en vanaf dat moment is het formulier gekoppeld.

Hoe kan ik mijn eigen formulieren aanpassen?

Via de boven navigatie vind je onder de tab “Overig” de door de organisatie gemaakte formulieren. Door te klikken op het potloodje kun je het formulier bewerken.

Kan ik logica tussen formulier velden toevoegen?

Wanneer je zelf een formulier maakt is het alleen mogelijk om individuele velden toe te voegen. Wanneer je wilt dat er logica wordt toegepast op velden, bijvoorbeeld dat een ander veld veranderd bij het invullen van een specifiek antwoord in een ander veld, of dat een veld niet zichtbaar is voor alle rollen, kun je een verzoek in dienen bij support. BELANGRIJK! Zodra support deze logica gaat toevoegen wordt het formulier eigendom van PCT en kunnen velden niet meer aangepast worden door beheerders.

Ervaar het gemak van de ProActive Compliance Tool

Demo aanvragen